Hlavní obsah

Společnost Conseq koupila penzijní fond Aegon se 100 tisíci klienty

– Praha • Aktualizováno
Novinky, pit

Tuzemská společnost Conseq Investment Management se rozhodla koupit od nizozemské finanční skupiny Aegon její českou penzijní společnost. Přibližně 100 tisíc smluv stávajících klientů Aegonu na doplňkové penzijní spoření tak bude nově spravovat Conseq penzijní společnost.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Jedná se o III. pilíř důchodové reformy. Společnosti Conseq ani Aegon se II. pilíře nezúčastnily.

Tímto krokem posílila Conseq svoji pozici na trhu penzijního spoření, do něhož začátkem roku 2013 vstoupila. Přebíraný fond je tzv. transformovaným fondem (dřívější penzijní připojištění), který musí ze zákona připsat v každém kalendářním roce nezáporné zhodnocení. Převzetím musí zůstat tato podmínka klientům zachována, nedojde ani k žádným změnám v penzijních plánech a také investiční strategie fondu se zásadním způsobem nebude měnit.

„Transformované fondy musí být kvůli každoroční garanci řízeny velmi konzervativně, především přes dluhopisy a peněžní trh. V této oblasti má Conseq dlouhou historii a naše fondy překonávají výkonnost konkurence,“ uvedl Richard Siuda, ředitel prodeje Conseq penzijní společnosti. Další možností pro stávající klienty je rychlý a snadný přestup do nových penzijních fondů Conseq, které podle nových pravidel umožňují vyšší zhodnocení.

„Chceme se dlouhodobě věnovat právě penzijnímu spoření, které je nyní velice blízké dlouhodobému investování do podílových fondů. V této oblasti jsme nasbírali řadu zkušeností, úspěchů a našim klientům dlouhodobě přinášíme nadprůměrná zhodnocení,“ sdělil k transakci Jan Vedral, předseda představenstva a hlavní investiční manažer společnosti Conseq Investment Management.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám