Hlavní obsah

Skupině GE Money se v pololetí propadl čistý zisk o čtvrtinu

Praha

Skupině GE Money, do které patří GE Money Bank a GE Money Auto, se snížil v pololetí čistý zisk o 23,8 procenta na 1,77 miliardy korun. Důvodem byly podle banky hlavně vnější ekonomické podmínky, investice do vztahů se zákazníky a odlišné rozložení tvorby opravných položek v průběhu tohoto roku.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

GE Money Bank

Článek

Celková aktiva skupiny zůstala na 135 miliardách korun.

Úvěry poskytnuté klientům klesly meziročně o 2,5 procenta na 115 miliard korun. Objem nových obchodů ve firemním bankovnictví stoupl téměř o deset procent. Vklady klientů se snížily skupině o pět procent na 96,5 miliardy korun. Počet poboček banky se meziročně zvýšil o pět na 259, počet bankomatů o 15 na 708 a počet klientů o 0,4 procenta na 1,06 miliónu.

Skupina GE Money ČR je součástí GE Capital, globální finanční divize společnosti General Electric. GE Money Bank patří v Česku ke středně velkým bankám. Před několika dny se objevily spekulace o tom, že GE Capital uvažuje o prodeji GE Money Bank. [celá zpráva]

Výsledky za prvních šest měsíců zveřejnily i ostatní velké tuzemské banky, všem zisk klesl. České spořitelně se snížil čistý zisk téměř o procento na 8,15 miliardy korun, ČSOB o 12 procent na 6,9 miliardy korun. O 17 procent se snížil čistý zisk Komerční bance, a to na 6,3 miliardy korun. UniCredit Bank klesl o 13 procent na 1,4 miliardy korun.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám