Hlavní obsah

Růst ceny benzínu se zastavil, nafta naopak dál zdražila

Praha

Růst ceny benzínu se po šesti týdnech zastavil. Cena nejprodávanějšího Naturalu 95 v uplynulém týdnu stagnovala na 36,13 koruny za litr. Nafta naopak dál zdražila, a to o pět haléřů na 35,66 koruny za litr. Vyplývá to z údajů společnosti CCS, která ceny paliv dlouhodobě sleduje.

Foto: Luděk Fiala, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Nejdražší Natural 95 tankují řidiči u pražských pump, průměrně za 36,96 Kč/l. Druhou nejvyšší cenu benzínu vykazují pumpy v Jihomoravském kraji, kde se Natural 95 prodává za průměrných 36,81 koruny za litr. Za 36 korun za litr a víc se benzín prodává v osmi ze 14 českých krajů. Naopak nejlevněji natankují benzín řidiči v Královéhradeckém kraji, kde litr Naturalu 95 stojí 35,75 koruny.

Nafta je stejně jako benzín dlouhodobě nejdražší v metropoli. Litr dieselu se u tamních stanic prodává za 36,41 koruny. Více než 36 korun za litr stojí nafta také v Jihomoravském a v Plzeňském kraji a na Vysočině. Nejlevněji natankují naftu řidiči u čerpacích stanic v Královéhradeckém a Ústeckém kraji, kde litr stojí 35,23 koruny, respektive 35,30 Kč.

Foto: David Ryneš, Novinky

Vývoj ceny benzínu a nafty od roku 2010

Reklama

Výběr článků

Načítám