Hlavní obsah

Na pranýři skončily meruňky se škůdci nebo zkažený džem

Novinky, pit

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Také ve velikonočním týdnu se na webu potravinynapranyri.cz objevily potraviny, které si vysloužily nálepku „nebezpečné“. Tentokrát se namátkou jednalo o sušené meruňky s příměsí škůdců nebo zkažený jahodový džem.

Foto: http://www.potravinynapranyri.cz/

Článek

Sušené meruňky vypeckované Sun Grown Dried apricots původem z Turecka kontrola objevila v Tesku v Rychnově nad Kněžnou. „Polovina z kontrolovaných balení výrobku obsahovala značné množství drobných bílých škůdců,“ píše se na potravinářském webu. Navíc kontroloři zjistili, že výrobek nepříjemně zapáchal po kvašení.

Foto: http://www.potravinynapranyri.cz/

Jahodový džem Natureta Supreme původem ze Slovinska kontrola zachytila ve Sparu v Praze 10. „Vůně a chuť výrobku byla cizí, netypická,“ uvádí web. Potravina se nepovažuje za bezpečnou, pokud jeví známky kažení.

Další podrobnosti najdete ZDE.

Portál potravinynapranyri.cz spravuje ministerstvo zemědělství společně se Státní zemědělskou a potravinářskou inspekcí (SZPI). Upozorňuje na nejakostní, falšované a nebezpečné potraviny.

Reklama

Výběr článků

Načítám