Hlavní obsah

Tatru začal přebírat nový vlastník, bude to trvat asi měsíc

Právo, plk
Kopřivnice

Přímo do Kopřivnice dorazil v pondělí před polednem jediný akcionář a předseda představenstva společnosti Truck Development Marek Galvas. Důvodem je zahájení převzetí automobilky Tatra, kterou Truck Development získala v pátek 15. března v exekuční dražbě za 176 miliónů korun.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Předseda představenstva společnosti Truck Development Marek Galvas (vpravo) v recepci ředitelství podniku Tatra Kopřivnice, kam přišel v pondělí těsně před půl dvanáctou podnik převzít.

Článek

Galvas v pondělí nechtěl změnu vlastníka komentovat. „Vyčkejte, než bude dokončeno předání podniku, pak se vyjádříme,“ sdělil. Podle informací Práva by transakce měla být hotova zhruba do měsíce.

Už v pátek, krátce po dražbě, ale Galvas slíbil, že podnik bude zachován v chodu a že se změna majitele Tatry nedotkne ani Technického muzea, které disponuje cennou sbírkou historických vozidel.

„Naším prvořadým zájmem je zajistit pokračování výroby v podniku a jeho další rozvoj. Tatra bude fungovat a plnit všechny své závazky. Za tímto účelem máme připraveno úvěrové financování v řádech stovek miliónů korun,“ informoval zástupce nového majitele automobilky s tím, že s propouštěním zaměstnanců nepočítá.

Tatru poslala do dražby společnost Composite Com z Čepí na Pardubicku, které automobilka dlužila 650 miliónů korun. Truck Development byl jediný zájemce. Peníze mu poskytla skupina J.

Reklama

Výběr článků

Načítám