Hlavní obsah

Tuzemské pobočky Volksbank se přejmenovaly na Sberbank

Novinky, pit
Praha

Rakouská banka Volksbank v Česku začala od čtvrtka vystupovat pod značkou Sberbank. Vyjednávání o prodeji mezi oběma stranami, tedy rakouskou a ruskou, bylo dokončeno už v únoru 2012. Sberbank je největší ruskou bankou.

Foto: http://www.sberbankcz.cz/

Sberbank

Článek

Od čtvrtka tak započalo přejmenování všech 23 poboček banky v Česku, které potrvá do letošního podzimu. První pobočkou, která změnila dres nazeleno, se stala ta v pražské ulici Na Příkopě.

„Pod značkou Sberbank se chceme stát moderní úspěšnou společností a jedním z nejvýznamnějších hráčů na bankovním trhu ve střední a východní Evropě,“ uvedl Libor Holub, předseda představenstva Sberbank CZ.

Převzetí českých poboček Volksbank ruskou Sberbank posvětil Úřad pro ochranu hospodářské soutěže na konci roku 2011. Podle předchozích informací se cena měla pohybovat v rozmezí mezi 585 a 645 milióny eur. Koupě by měla představovat odrazový můstek pro další expanzi ruské banky do Evropy.

Přestože se mění název a vlastník, zůstává Sberbank bankou založenou podle českého práva s licencí udělenou Českou národní bankou. Jediným akcionářem  je Sberbank Europe se sídlem ve Vídni, dceřiná společnost skupiny ruské Sberbank.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám