Hlavní obsah

Firma v insolvenci žádá po Lesích ČR přes šest miliard

Právo,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hradec Králové

Přes šest miliard korun by podle dvou žalob, podaných v minulých dnech společností Less & Forest a insolvenční správkyní, měl vyplatit státní podnik Lesy České republiky (LČR). Potvrdil to mluvčí podniku Zbyněk Boublík s tím, že požadovanou částku mají LČR vyplatit v rámci insolvenčního řízení vedeného proti jmenované společnosti.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Žalovaným v obou soudních řízeních jsou LČR, které se o uvedenou žalovanou částku údajně měly na úkor společnosti Less & Forest bezdůvodně obohatit. Obě žaloby považujeme za ryze účelové. Jejich cílem je šokovat výší uplatněného nároku, a tím odklonit nežádoucí pozornost od situace společnosti,“ sdělil Boublík.

Mluvčí dodal, že příslušný soud již označil podané žaloby za neurčité, někteří členové věřitelského výboru pak za neobvyklé.

„Podnik předmětné spory přesto nepodcení. Věcí se bude na svém jednání naplánovaném na 21. února podrobně zabývat i dozorčí rada LČR,“ informoval Boublík.

Tvrzený nárok společnosti na zaplacení zhruba 6,36 miliardy korun měl podle vysvětlení mluvčího údajně vzniknout z důvodu neplatnosti lesnických smluv mezi oběma společnostmi.

Reklama

Výběr článků

Načítám