Hlavní obsah

Avii se loni dařilo, výrazně vzrostly tržby i prodej

Praha
Aktualizováno

Letňanský výrobce nákladních vozů Avia, který je součástí indického koncernu Hinduja Group, loni zvýšil tržby o 56 procent na 665 miliónů korun. Prodej se zvýšil o dvě třetiny na 1003 aut. Za růstem stojí prodeje na trzích střední a východní Evropy včetně Ruska, uvedli zástupci společnosti.

Foto: archiv Pravo, Právo

Ilustrační foto

Článek

Odbyt podvozků a kabin z Letňan se v rámci dodávek pro výrobce elektrických vozů Smith Electric dařil i v USA.

Avia loni prodávala vozy na pěti kontinentech. Na ruském a americkém trhu loni prodala 45 procent vozidel. Dařilo se jí i ve střední Evropě, Velké Británii, Francii, Německu a zemích Beneluxu. Do zemí EU dodala 432 aut.

„Předmostí jsme si letos vytvořili v Turecku, Argentině, Singapuru, Malajsii, v Austrálii a Keni,“ uvedl výkonný ředitel Tomáš Jiřička. Letos bude podle něj pro automobilku klíčová stabilizace na nových trzích, rozvoj obchodní sítě mimo evropské trhy, vstupy na další perspektivní trhy a uvedení novinek ve výrobkovém portfoliu.

Součástí výrobního programu pro letošní rok bude mimo i rozšíření výrobního programu na vozy o celkové hmotnosti do 15 tun. V současnosti dodává vozidla od šesti do 12 tun. Letos by měl také po homologaci vyjet autobus na podvozku Avie.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám