Hlavní obsah

Majitel likérky Jan Becher hlásí zvýšení zisku, krizi navzdory

Novinky, pit

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Paříž

Francouzská nápojová skupina Pernod Ricard zaznamenala svůj nejlepší finanční rok od počátku globální krize v roce 2008. Svůj čistý zisk do konce června zvedla o deset procent na 1,1 miliardy eur (asi 27,3 miliardy korun), jak informovala agentura AP. Součástí společnosti je i likérka Jan Becher – Karlovarská Becherovka.

Článek

Jako důvod zvětšení zisku uvedla společnost silnou poptávku po jejích výrobcích v asijských zemích a ve Spojených státech.

Společnost rovněž sdělila, že post předsedy představenstva po sedmašedesátiletém zesnulém Patricku Ricardovi převzala jeho třiasedmdesátiletá sestra Daniele. Čtyřicetiletý synovec Alexandre se pak stal provozním ředitelem a zástupcem generálního ředitele.

Dá se předpokládat, že v budoucnu Alexandre zaujme funkci generálního ředitele, neboť současný šéf Pierre Pringuet má v roce 2015 odejít do důchodu. Tento krok by měl dále posílit vliv rodiny Ricardů ve druhém největším výrobci alkoholu na světě se sídlem v Paříži, který je znám vodkou Absolut, koňakem Martell nebo šampaňským Mumm.

Jedničce ve výrobě lihovin, britské skupině Diageo, se rovněž dařilo, když za finanční rok vykázala 13procentní nárůst zisku, a to především díky rozvíjejícím se trhům, připomněla agentura Reuters.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám