Hlavní obsah

Olympijské holínky jsou vyprodané, další výroba se ale nechystá

Novinky, pit

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Olympijské holínky, se kterými čeští sportovci v Londýně zanechali viditelnou stopu, jsou vyprodané a jejich další výroba se neplánuje. Pro Novinky to uvedl ředitel výroby Alpine Pro Václav Hrbek. Důvodem je ponechat této specifické obuvi do deště punc jedinečnosti.

Foto: Stefan Wermuth, Reuters

Stříbrné tenistky Andrea Hlaváčková (vlevo) a Lucie Hradecká na stupních vítězů

Článek

„Jednalo se o limitovanou edici 2000 párů. Holínky zmizely už během prvního týdne olympiády,“ informoval Hrbek. Podle něj byl zájem o celou kolekci velký jak v Česku, tak i přímo v Českém domě v Londýně, kde měla firma po dobu trvání olympijského klání prodejnu.

„Navázali jsme tak na úspěch kolekce pro Vancouver, první naší kolekce pro české olympioniky,“ připomněl Hrbek.

Pokud jde o další oblečení z olympijské kolekce, 200 000 kusů oblečení mají zákazníci již doma, což odpovídá zhruba 70 procentům celkové výroby. „Olympijská kolekce se stále ještě prodává, proto je předčasné hovořit o konkrétním čísle,“ uvedl Hrbek na dotaz ohledně zisku.

Alpine Pro se domluvila s Českým olympijským výborem, že část zisku z prodeje olympijské kolekce půjde na podporu českého sportu. „Prozatím se částka pohybuje okolo pěti miliónů korun,“ doplnil Hrbek.

Na nástupovém oblečení českých olympioniků včetně holínek a deštníků spolupracovaly také návrhářky Eva Janoušková a Daniela Flejšarová. Jak uvedla Janoušková v dřívějším rozhovoru pro deník Právo, ona ani její kolegyně s takovým ohlasem rozhodně nepočítaly. [celá zpráva]

Reklama

Výběr článků

Načítám