Hlavní obsah

Pradok požádala o vyhlášení úpadku, dluží přes šest miliónů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Cestovní kancelář Pradok požádala soud o vyhlášení úpadku. Věřitelům dluží přes šest miliónů korun. Vyplývá to z informací zveřejněných v insolvenčním rejstříku. Cestovní kancelář oznámila ukončení činnosti minulý pátek.

Foto: Bohuslav Borovička, Právo

Řecké Delfy. Ilustrační foto

Článek

Podle jednatele cestovní kanceláře Jiřího Káše za problémy Pradoku může především jeho převážná orientace na Řecko a řecké ostrovy. Nabídka v těchto destinacích v poslední době překročila poptávku a zhoršené ekonomické poměry v tuzemsku a v Řecku přivedly cestovní kancelář ke krachu, popsal v insolvenčním návrhu Káš.

Podle návrhu cestovní kancelář dluží 5,9 miliónu korun věřitelům v cizině, tuzemské závazky kanceláře přesáhly 300 000 korun. Na účtech a v pokladně má Pradok jen zhruba 700 000 korun.

Většina ze zhruba 170 klientů cestovní kanceláře, kteří se po ukončení činnosti nacházeli v zahraničí, je už doma. Poslední klienti cestovní kanceláře by se podle Jiřího Cívky, mluvčího Generali pojišťovny, u které byl Pradok proti úpadku pojištěný, by se měli vrátit o tomto víkendu.

Cestovní kancelář Pradok zahájila svoji činnost v srpnu roku 1990. V Česku letos oznámilo úpadek sedm cestovních kanceláří. Vedle Pradoku šlo o cestovní kanceláře Dolce Vita, Globaltour, BG Travel CK Asteri tour, CK Redgreentours a CK Filip.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám