Hlavní obsah

Muži by šetřili na alkoholu a cigaretách, ženy radši na jídle

Novinky, pit

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Pokud by muži byli nuceni omezit své výdaje, 53 procent z nich by přistoupilo ke škrtům v útratách za alkohol a cigarety, jejich něžné polovičky by zase mnohem častěji šetřily na potravinách. Obě pohlaví ale shodně odmítají šetřit na cestování, sportu nebo vzdělávání. Vyplývá to z průzkumu, který si nechala zpracovat finanční společnost AWD.

Foto: Profimedia.cz

Muži i ženy by šetřili každý na něčem jiném. Ilustrační foto

Článek

Podle zjištění se muži například ve srovnání se ženami méně finančně zajišťují na důchod. Celých 24 procent mužů nevyužívá za tímto účelem žádný finanční produkt. Své peníze ale muži o něco více investují do fondů, častěji vlastní spořicí účty nebo termínovaný vklad.

Muži se také o něco více obávají toho, že v souvislosti se stávající ekonomickou situací ztratí práci nebo jim například bude snížena mzda.

Foto: Průzkum veřejného mínění agentury Perfect Crowd pro AWD

Položky omezených výdajů

Ženy na druhou stranu obecně mnohem více tíhnou k využívání finančních produktů, které souvisejí s pojištěním. Ať už se jedná o penzijní připojištění nebo životní pojistku.

Něžné pohlaví plánuje také více omezit své výdaje v souvislosti se stávající ekonomickou situací. Ženy chtějí mnohem více šetřit na dovolené, o něco více než muži v poslední době omezily nákupy knih a novin, návštěvy kina, divadla nebo restaurací.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám