Hlavní obsah

Hrb na dálnici D5 po dvou letech opět komplikuje provoz

Přesně po dvou letech se na dálnici D5 z Rozvadova na Plzeň objevilo opět vzedmutí povrchu napříč vozovkou. Asi deseticentimetrový hrb je v místě, kde se betonová vozovka napojuje na asfaltovou. Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) na 119. kilometru za Kladruby před sjezdem na Benešovice instalovalo značky omezující rychlost na 80 km/hod.

Foto: David Ryneš, Mapy.cz

Místo události: 119. kilometr dálnice D5 před sjezdem na Benešovice

Článek

Příčinou nerovnosti může být počasí nebo nekázeň dodavatele stavby. Dálnice, dokončená v roce 1997, už ale není v záruce.

ŘSD už objednalo posudek, který vysvětlí příčinu příčné nerovnosti. „Už je hotový. Tento týden, nejpozději začátkem příštího, nerovnost obrousíme. Na místě bude několik hodin omezen provoz, vždy na jednom ze dvou pruhů. Větší opravu provedeme na podzim, nyní připravujeme veřejnou soutěž,“ řekla mluvčí ŘSD Nina Ledvinová. Cena opravy není zatím známa.

Na této části D5 už se dálnice vzedmula 12. července roku 2010, konkrétně na 122. kilometru v úseku Benešovice – Rozvadov, ale ve směru na Plzeň. Dálnice se zvedla až o 40 centimetrů. Podle posudku došlo k defektu vinou horka i dodavatelů stavby. Oprava tehdy trvala šest týdnů.

Reklama

Výběr článků

Načítám