Hlavní obsah

Prodej pivovaru Náchod platí, potvrdil soud

– Hradec Králové

Krajský soud v Hradci Králové opět zamítl žalobu na neplatnost prodeje městského pivovaru v Náchodě liberecké firmě LIF, prodej tedy platí. Neplatnosti smlouvy se domáhá společnost Pivovar Holba, která byla jedním z uchazečů o podnik. Město ho prodalo v březnu 2009.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Krajský soud spor řešil již loni v březnu, kdy žalobu společnosti Pivovar Holba také zamítl. Pražský vrchní soud ale odvolání Holby vyhověl a případ vrátil k prvoinstančnímu rozhodnutí.

Pivovar, který nyní nese název Primátor, prodalo město liberecké firmě LIF za 150 miliónů korun. Společnost Pivovar Holba nabízela 185 miliónů korun. Podle tehdejšího vedení radnice by však město při akceptování podmínek Holby za pivovar dostalo pouze 136,5 miliónu korun.

Pokud by soudy smlouvu označily za neplatnou, hrozilo by, že by si LIF a město musely vrátit peníze a pivovar. Radnice však 150 miliónů korun, které za pivovar dostala, už nemá. Za peníze z pivovaru postavilo město novou základní uměleckou školu a opravilo budovu polikliniky.

Výstav pivovaru Primátor, který je největším pivovarem v hradeckém kraji, se pohybuje na úrovni 130 000 hektolitrů. Více než pětinu prodeje zajišťuje export.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám