Hlavní obsah

Elektrárna Opatovice nedostala od pátku uhlí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Elektrárna v Opatovicích, která zásobuje teplem a teplou vodou domácnosti v Hradci Králové, Pardubicích a Chrudimi, nedostala už od pátku uhlí od společnosti Czech Coal. Ta tvrdí, že jí firma vlastnící elektrárnu dluží 500 miliónů korun. Ta to odmítá a tvrdí, že všechny závazky uhradila.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Těžební stroje v jednom ze severočeských dolů (Ilustrační foto)

Článek

Czech Coal smlouvu vypověděl v pátek. "Czech Coal přestala dodávat uhlí v plném rozsahu. V současné době jsou dodávky na bodě nula, tedy žádné," uvedl předseda představenstva elektrárny Jan Špringl. Před vypovězením smlouvy činily dodávky asi 6000 tun uhlí denně, což představovalo čtyři vlaky.

Výrobce tepla a elektřiny se chce bránit proti vypovězení smlouvy všemi dostupnými prostředky. Podle předsedy dozorčí rady Mirka Topolánka se chce také obrátit na státní úřady, například na Energetický regulační úřad, Úřad pro ochranu hospodářské soutěže nebo na ministerstvo průmyslu. Vyjednává také o alternativních dodávkách uhlí, konkrétnější zdroje paliva zatím nechtěli představitelé firmy uvést.

Elektrárna v Opatovicích zásobuje teplem a teplou vodou přes 60 000 domácností v Hradci Králové, Pardubicích a Chrudimi. Společnost také v regionu dodává teplo institucím či průmyslovým objektům. Ročně elektrárna spálí přes milión tun hnědého uhlí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám