Hlavní obsah

Zvítězila pravda a láska nad lží a nenávistí, komentoval vítězství Zemana Klaus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Santiago de Chile
Aktualizováno

Ve volbě prezidenta zvítězila pravda a láska nad lží a nenávistí, komentoval prezident Václav Klaus vítězství Miloše Zemana. Je prý hrdý na český národ, který nepodlehl mediální "protikampani".

Foto: Milan Malíček, Právo

Prezident Václav Klaus ve volební místnosti

Článek

Klaus to uvedl na zahraniční cestě v Chile na dotaz Českého rozhlasu. Klaus rovněž potvrdil, že Zeman byl i jeho favoritem. Prezident je na základě volby hrdý na český národ.

"Myslím, že se český národ nenechal zmást neuvěřitelnou mediální protikampaní. A kdybych chtěl použít nadsázku, která u nás tolik běhala, tak já bych řekl, že teď konečně tedy zvítězila pravda a láska nad lží a nenávistí," citoval rozhlas prezidenta, podle něhož jde o zadostiučinění pro všechny, kteří to "myslí dobře" s Českou republikou.

Zemanovi prý již blahopřál. Rady svému nástupci prý Klaus dávat nehodlá. "Jenomže na tu dálku a ve vřavě oslav, které se asi odehrávaly v týmu Miloše Zemana, jsme si skoro nerozuměli," poznamenal.

"Jsem velice šťasten, že si Václav Klaus slova Václava Havla ještě pamatuje, to už je velký pokrok," řekl v rozhovorech s novináři Schwarzenberg, který chtěl na působení zesnulého Havla na Hradě navázat. Kdysi byl jeho kancléřem.

Klaus se již v předvolební kampani spolu se svou rodinou nepřímo vymezoval v Zemanův prospěch. Před dvěma dny do médií dokonce unikla jeho SMS, v níž uvedl, že v případě vítězství Karla Schwarzenberga by uvažoval o emigraci. [celá zpráva]

Klause se dotkla i Schwarzenbergova slova o tzv. Benešových dekretech, která mu prý nemůže nikdy prominout. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Související články

Klaus potvrdil pravost SMS o emigraci

Prezident Václav Klaus v pátek po opuštění volební místnosti potvrdil pravost SMS, která se ve čtvrtek objevila v médiích. Klaus v ní uvedl, že v případě...

Výběr článků

Načítám