Hlavní obsah

Zrušme EET do 100. narozenin Babiše a dejme mu k roku 2054 dárek, vyzývají Piráti

Novinky, ren

Zrušme elektronickou evidenci tržeb (EET) až do 100. narozenin premiéra Andreje Babiše (ANO) v roce 2054, bude to pro něj takový narozeninový dárek, vyzval ve Sněmovně kolegy poslance Pirát Mikuláš Ferjenčík. Vláda chce odložit povinnost EET do konce roku, ve středu návrh projednají poslanci.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Mikuláš Ferjenčík (Piráti)

Článek

Zrušit by se podle Ferjenčíka mohla EET do 2. září 2054, kdy by Babiš oslavil sto let.

„Dejme mu prosím tento narozeninový dárek. Věřím, že do té doby se podaří vyvinout systém, který bude výrazně uživatelsky přívětivější a bude šetřit náklady podnikatelů,” řekl ve Sněmovně poslanec Mikuláš Ferjenčík.

Piráti chtějí zrušit EET, obrátili se na Ústavní soud

Ekonomika

Ferjenčík to prohlásil během středeční debaty ve Sněmovně, kdy se řešilo odložení elektronické evidence až do konce roku 2020, jak navrhla vláda. Nyní je EET přerušena jen na dobu nouzového stavu a na tři měsíce po jeho konci.

K hlasování o odložení EET by se měli poslanci dostat ve středu večer.

EET se odloží, rozhodla vláda

Ekonomika

Opozice především z řad ODS a Pirátů se o zrušení EET snaží dlouhodobě. Když poslanci loni v květnu hlasovali o rozšíření evidence na 3. a 4. vlnu pro drobné podnikatele, debaty nebraly konce, trvaly několik dnů a sešlo se víc jak 700 pozměňovacích návrhů. Jen 600 z nich předložil tehdy poslanec ODS Zbyněk Stanjura.

Dlouhodobě jde o jeden z nejdiskutovanějších zákonů za éru Andreje Babiše, který evidenci prosazoval už jako ministr financí ve vládě Bohuslava Sobotky (ČSSD).

Poslanci hlasovali a hlasovali. Dalších 600 pozměňovacích návrhů k EET je ještě čeká

Domácí

Reklama

Výběr článků

Načítám