Hlavní obsah

Zmatky kolem trikolóry. Babiš si během oslav převlékl kravatu

Novinky, ren

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Premiér Andrej Babiš (ANO) si během oslav 17. listopadu vyměnil kravatu. Zatímco ráno na Národní třídě měl ještě kravatu s ruskou či slovenskou trikolórou, během oslav v Národním muzeu už měl kravatu s českou.

Foto: koláž Novinky.cz s využitím ČTK

Vlevo je premiér Andrej Babiš ráno na Národní třídě, před polednem si kravatu v Národním muzeu v Praze vyměnil.

Článek

Toho, že si premiér kravatu převlékl, si všimla řada lidí na sociálních sítích. Premiéra kritizují za to, že měl na Národní třídě kravatu s ruskou trikolórou nikoliv s tou českou.

Babiš: Lidé žijí ve lži, pracuju pro jejich lepší život

Domácí

Na české trikolóře mají být barvy v pořadí bílá, červená, modrá, zatímco na té ruské jdou pruhy bílá, modrá, červená. Bílý pruh na české trikolóře by měl být vždy nahoře nebo vlevo z pohledu pozorovatele. Totéž platí pro umístění a pořadí barev na kravatě. Stejné barvy na trikolóře jako má Rusko, má i Slovensko.

Foto: Michaela Říhová, ČTK

Premiér Andrej Babiš hovoří s novináři poté, co položil 17. listopadu kytici na Národní třídě v Praze při příležitosti 30. výročí sametové revoluce.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Babiš v doprovodu manželky Moniky v Národním muzeu v Praze

Na Národní třídu dorazil premiér krátce před sedmou hodinou ranní společně s dalšími ministry za ANO, kde na něj čekali jak příznivci, tak i odpůrci. První se s ním chtěli fotit, druzí na něj křičeli a pískali.

Po uctění piety na Národní třídě pronesl Babiš projev v Národním muzeu, kde už měl ale jinou kravatu. V projevu poděkoval Václavu Havlovi, studentům, politikům, hercům, exulantům, zakladatelům Občanského fóra i těm, kteří se zapříčinili o vstup ČR do NATO a EU.

Také uvedl, že nebyl tak statečný jako Havel a není pyšný na své dřívější členství v KSČ.

Nebyl jsem statečný jako Havel, řekl v projevu plném díků Babiš

Domácí

Reklama

Výběr článků

Načítám