Hlavní obsah

ŽIVĚ: Božské Rio o prvním českém zlatě a tenisových želízkách v ohni

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vysílání studia Božské Rio pokračuje na serveru Sport.cz i v pátek. Od devíti hodin budete moci sledovat vše podstatné, co se týká letních her v brazilské metropoli. První zlatou medaili pro českou výpravu, kterou vybojoval judista Lukáš Krpálek, okomentuje bývalý český reprezentant v tomto sporu Jiří Sosna. Ten Krpálkovi pomohl nastartovat kariéru.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Moderátorka studia Božské Rio Lucie Šilhánová

Článek

"Jsem nesmírně šťastný. V tohle jsem vůbec nedoufal. Myslel jsem na medaili, přesto jsem věděl, že to bude hrozně těžký, a ve zlatou věřil málokdo. Olympijská medaile byl obrovský sen a povedlo se to," zářil Krpálek, který ve finále kategorie do 100 kilogramů porazil nasazenou jedničku Elmara Gasimova z Ázerbájdžánu na ipon a vyhrál tak všech pět svých zápasů.

Medaili určitě přiveze česká výprava také z tenisových kurtů v Riu, nad kterými převzaly vládu právě české hráčky.

Do semifinále čtyřhry postoupily oba české páry - Lucie Šafářová s Barborou Strýcovou i obhájkyně stříbra z Londýna Andrea Hlaváčková s Lucií Hradeckou. Ve dvouhře se dostala mezi nejlepší čtyři Petra Kvitová. Jejich úspěšné tažení okomentuje tenisový trenér a manažer Vladislav Šavrda.

Nebudeme chybět ani u vody. S kanoistou Lukášem Pollertem probereme, jak se dělá „eskymák”, který připravil české duo Kašpar - Šindler o myšlenky na medaili.

O plavání bude řeč s českým a československým rekordmanem Danielem Machkem, který na olympiádě v Moskvě obsadil páté místo v závodě na 400 metrů volný způsob a v současnosti je několikanásobným světovým šampiónem v kategorii veteránů.

Debatovat se bude také o výkonu plážových volejbalistek Markéty Slukové a Barbory Hermannové, které neuspěly ani v druhém olympijském utkání. Do studia přijde někdejší úspěšný volejbalista a současný beachvolejbalový trenér Martin Šrámek.

Studiem Božské Rio vás bude provázet Lucie Šilhánová.

Reklama

Výběr článků

Načítám