Hlavní obsah

Zimu ještě na horách zpestří vichřice, východ zasype další sníh, varovali meteorologové

Novinky, jas
Aktualizováno

Meteorologové ve středu upřesnili výstrahu před sněžením, tvorbou sněhových jazyků a silným větrem. Ve vyšších polohách může na východě republiky připadnout dalších až 25 centimetrů sněhu, vítr může v nárazech dosahovat rychlosti až 110 kilometrů v hodině.

Foto: ČTK/AP

Jedna sněhová nadílka nestačila, bude sněžit dál.

Článek

„Ve středu bude na Moravě a ve Slezsku vát silný severní vítr v nárazech kolem 70 kilometrů v hodině, na horách na severu a severovýchodě kolem 110 kilometrů v hodině,” upozornil Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ).

Zeslábnout by měl ve středu večer, na jihovýchodě se však silné poryvy mohou vyskytovat i v průběhu noci a čtvrtka.

Ve středu se bude na většině území Moravy a Slezska vyskytovat sněžení nebo sněhové přeháňky, na jihovýchodě Moravy přechodně i srážky smíšené.

„Během středy předpokládáme na Českomoravské vrchovině až šest centimetrů nového sněhu, na severu Moravy a ve Slezsku až 10 centimetrů, ve vyšších polohách a na horách až 25 centimetrů nového sněhu,” uvedli meteorologové, podle nichž budou srážky slábnout v průběhu noci na čtvrtek.

Na východě republiky se tak ve vyšších polohách mohou tvořit sněhové jazyky, v hřebenových partiích hor i závěje. Totéž platí i pro Českomoravskou vrchovinu a Orlické hory.

Místa, kde od úterního do středečního rána napadlo nejvíce sněhu
nový sníhmístonadmořská výška
36 cmVidly774
32 cmSvětlá Hora593
27 cmŠerák1328
21 cmČerná Voda312
20 cmOpava, Otice270
zdroj: ČHMÚ

Nová sněhová pokrývka ve středu ráno komplikovala na Moravě a ve Slezsku situaci na silnicích. [celá zpráva]

Reklama

Výběr článků

Načítám