Hlavní obsah

Zimola má potvrzení od policie: Kauza Lipno je uzavřená

Právo, kab

Dva dny před volebním sjezdem ČSSD získal kandidát na předsedu strany Jiří Zimola od policie potvrzení, že kauza jeho chalupy na Lipně je definitivně uzavřená. Policie nezahájila úkony trestního řízení. Dopis, o který policii požádal podle zákona o svobodném přístupu k informacím, bývalý jihočeský hejtman zveřejnil v pátek na Facebooku.

Foto: Petr Horník, Právo

Jiří Zimola

Článek

„V předmětné věci nebyly zahájeny úkony trestního řízení, pouze byl dán Krajskému úřadu Jihočeského kraje podnět k provedení šetření,“ stojí v dokumentu.

„Daná věc byla ukončena návrhem na založení č. j. ad acta dne 6. února 2018. Nebyly tedy zjištěny skutečnosti důvodně nasvědčující tomu, že byl spáchán trestný čin, aby bylo možno zahájit úkony dle ustanovení paragrafu 158 odst. 3 trestního řádu,“ uvádí se dále.

Zimola, který kvůli kauze přišel o post hejtmana v Jihočeském kraji, celou věc okomentoval na Facebooku slovy: „Tímto je kauza definitivně u konce.“

Kvůli kauze rekreačního domu v Lipně nad Vltavou byl Zimola také na jaře loňského roku škrtnut odstupujícím vedením ČSSD z posledního místa kandidátky do Sněmovny.

Vedení ČSSD, opozice i ANO v Jihočeském kraji kritizovaly Zimolu za to, že předseda představenstva společnosti Jihočeské nemocnice Martin Bláha bere roční plat 7,2 miliónu korun a zároveň nechává v Lipně nad Vltavou stavět pro Zimolu rekreační dům. Zimola to sice označil za pseudokauzu, následně však odešel z čela Jihočeského kraje.

Reklama

Související témata:

Související články

Jihočeská ČSSD chce v čele strany Zimolu

Sociální demokraté v jižních Čechách nominovali v neděli na předsedu strany Jiřího Zimolu. Hlasovalo pro něj 129 ze 166 delegátů. Nové vedení si sociální...

Výběr článků

Načítám