Hlavní obsah

Zima si vybrala první oběť, muž zemřel na podchlazení v Táboře

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tábor

Letošní zima, která se dostavila dříve než obvykle, si vybrala svoji zřejmě první oběť. V Táboře v neděli ráno zemřel muž, jehož našel kolemjdoucí ležet na zemi.

Foto: Vít, ČTK

Sníh a mráz se letos dostavily dříve.

Článek

„Na asi 45letého muže ležícího na chodníku upozornil náhodný svědek,“ informovala tisková mluvčí jihočeské záchranné služby Petra Kafková. „Na místě záchranáři nalezli muže v bezvědomí se selhávajícími vitálními funkcemi,“ dodala.

Záchranářům se podle ní podařilo zpočátku obnovit srdeční činnost, nicméně pacient, jehož tělesná teplota byla pouhých 22 stupňů, po převozu do nemocnice zemřel.

Informace o identitě zemřelého nejsou k dispozici.

Nízké teploty zasáhly celý Jihočeský kraj, mráz v sobotu vydržel až do dopoledních hodin. Ubytování hledali také lidé bez domova, azylový Dům svatého Pavla v Českých Budějovicích byl v noci ze soboty na neděli naplněn na maximum. Ředitel českobudějovické městské charity Josef Hes ČTK oznámil, že pokud by se zájem o ubytování ještě zvýšil, mohou lidem nabídnout nouzové nocování na židlích.

Také středočeské noclehárny zaznamenaly během víkendu zvýšený zájem lidí bez domova. Například ve středisku Naděje v Mladé Boleslavi museli přidávat přistýlky.

V jiných krajích bezdomovci ubytování nijak příliš nevyhledávali. Podle provozovatelů je ochlazení spíše krátkodobé. Větší zájem klientů zaznamenala denní centra, kam se lidé přicházejí najíst.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám