Hlavní obsah

Zemřel moderátor Eduard Hrubeš

Ve věku 84 let zemřel moderátor, scenárista, herec, hudebník a režisér Eduard Hrubeš. Do povědomí diváků se zapsal zejména jako moderátor zábavního pořadu Tak neváhej a toč! Zprávu o jeho skonu přinesla Česká televize, v níž léta působil.

Foto: Profimedia.cz

Eduard Hrubeš

Článek

Hrubeš byl všestranně nadaným umělcem. Vystudoval obor filmové a televizní publicistiky na FAMU. V roce 1967 začal pracovat v Armádní redakci Československé televize. Za normalizace však z ČST odešel a místo natáčení dokumentů konferoval na koncertech orchestrů Václava Hybše a Ladislava Štaidla, KTO a Komety.

Od konce sedmdesátých let spolupracoval jako moderátor, režisér, scenárista. Jako moderátor proslul například pořady Kavárnička dříve narozených, Hovory H ještě po dvaceti letech, a především show Tak neváhej a toč!, která se vysílala v letech 1997 až 2007 a později ještě v roce 2010. Poté se věnoval rozhlasu.

Ovládal několik hudebních nástrojů, na něž doprovázel při koncertech dechový soubor Velkopopovická Kozlovka a působil také jako umělecký vedoucí a konferenciér.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám