Hlavní obsah

Na těžký covid zemřel cirkusový principál Jaromír Joo

Novinky, laz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

V sobotu zemřel principál cirkusu Jo-Joo, Jaromír Joo. Oznámil to cirkus na svých oficiálních facebookových stránkách. Podle manažerky cirkusu zemřel na těžký průběh covidu.

Foto: Profimedia.cz

Jaromír Joo na fotografii z roku 2014

Článek

„S bolestí v srdci za celou rodinu Joo oznamujeme, že dne 20.2. zemřela legenda cirkusového světa, veliký milovník zvířat a showman principál Jaromír Joo. Manžel, tatínek, dědeček, bratr bude vždy žít dál v našich srdcích. Nikdy na tebe nezapomeneme,” zní ve vyjádření cirkusu.

Podle manažerky cirkusu Lenky Gregorové zemřel po těžkém boji s covidem-19.

„Tímto za rodinu Joo zároveň děkujeme za profesionální a precizní přístup personálu FN Bulovka, který pečoval o principála Jaromíra Joo a dělal vše pro jeho záchranu," uvedla Gregorová.

Legendě českého cirkusového prostředí bylo 65 let. Od dětských let se věnoval tréninku v cirkusové manéži, především žonglování a provazochodectví. Během působení v Československých cirkusech a varieté byl zařazen jako artista zmíněných disciplín.

Hostoval na Kubě, v Mongolsku, Rusku a tehdejší NDR. Po revoluci založil svůj vlastní podnik, čímž navázal na rodinnou historii. Proslul důvěrou mezi šelmou a člověkem. Podle cirkusu jako jediný v Evropě vystupoval při výcviku leoparda pouze na vodítku bez ochranné klece.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám