Hlavní obsah

Zemanovské sdružení už má na 1000 příznivců

Novinky, jov

Sdružení Přátelé Miloše Zemana už má na 1000 příznivců. Podle jeho šéfa, exministra průmyslu Miroslava Grégra, sdružení došlo 600 přihlášek. Navíc si o ně na 400 lidí napsalo. Do sdružení vstoupila celá řada ministrů Zemanovy vlády, nebo třeba hudebník František Ringo Čech, hlásí se také mladí lidé. O zemanovské sdružení se zajímali i někteří poslanci ČSSD.

Foto: Petr Horník, Právo

Miloš Zeman s Miroslavem Grégrem na návštěvě u Slavomíra Klabana.

Článek

„Počet došlých a očíslovaných přihlášek je 600, počet těch, kteří si o přihlášky napsali je zhruba 400,“ řekl Novinkám Grégr.

Sdružení podle něj chystá ustavující shromáždění, které se bude konat v sobotu 4. října v pražském Kongresovém centru. V plánu je vystoupení Miloše Zemana.

Ve stejný den, kdy se koná ustavující shromáždění, budou přitom sociální demokraté stoupat na horu Říp. „Úplně se chvěju! Nebyl to úmysl, náhodou to tak vyšlo. Nedomnívám se, že bychom tím měli být oslabeni,“ zasmál se Grégr na dotaz Novinek, co říká na souběh obou událostí.

Ještě před tím se uskuteční 24. října otevření kanceláře sdružení. Ta se nachází v pražské Opletalově ulici. Členy sdružení se podle Grégra stala řada ministrů Zemanovy vlády - kromě něho jsou to exministři zemědělství Jan Fencl, školství Eduard Zeman, dopravy Jaromír Schling a pro místní rozvoj Jaromír Císař.

Poslanci ČSSD projevili zájem

Do zemanovského sdružení vstoupil také bývalý předseda senátorů ČSSD Jaroslav Musial, čestný předseda ČSSD Salvomír Klaban nebo herečka Jitka Frantová, vdova po Jířím Pelikánovi. Podle Grégra se do sdružení hlásí i mladí lidé. „Jsou to lidé kolem 25 let,“ dodal k tomu. Členem je také někdejší poslanec ČSSD a hudebník František Ringo Čech.

O sdružení projevilo podle Grégra zájem i několik současných poslanců ČSSD.

„Byl projeven pouze informativní zájem, přihlášku zatím nikdo nepodal,“ řekl Grégr na dotaz Novinek, zda je členem sdružení některý zákonodárce největší opoziční strany. Jména těch, kteří se o sdružení zajímali, nechtěl prozradit.

„Bylo požadováno, aby se o tom nehovořilo,“ vysvětlil. Sdružení si podle Grégra neeviduje, kolik přihlášených je zároveň členy ČSSD. „Takovou statistiku jsem nedělali. Samozřejmě, že mezi přihlášenými jsou členové sociální demokracie. Myslím, z naší strany, že se to nevylučuje,“ sdělil Grégr, který je sám členem ČSSD.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám