Hlavní obsah

Zemanovi popřál brzké uzdravení i Putin, oznámil Ovčáček a přidal další jména

Novinky, Jaroslav Soukup

Stav prezidenta Miloše Zemana je po operaci zlomené ruky dobrý. Hlava státu se „cítí velmi dobře“ a neuvažuje, že by kvůli zdravotní indispozici měnila naplánovaný program. Ve čtvrtek to oznámil mluvčí Hradu Jiří Ovčáček, který veřejnost seznámil i s výčtem politiků, kteří Zemanovi popřáli brzké uzdravení.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Prezident Miloš Zeman a jeho mluvčí Jiří Ovčáček

Článek

„Pan prezident se cítí velmi dobře, rekonvalescence probíhá dle očekávání bez problémů, nenastala žádná komplikace. První krevní testy ukázaly, že celkový zdravotní stav je velmi dobrý,“ konstatoval Ovčáček na Twitteru.

Dodal rovněž, že prezident neuvažuje o změně programu, což naznačuje, že by hlava státu mohla příští týden odjet na třídenní návštěvu Jihomoravského kraje.

Do Itálie, jejíž návštěvu Hrad dlouhodobě plánoval a avizoval, nicméně Zeman neodjede. Podle šéfa zahraničního odboru Hradu Rudolfa Jindráka je však důvodem situace kolem koronaviru, která neumožnila cestu v září uskutečnit v původně uvažovaném rozsahu. Neodpovídala by tak podle něj svému významu.

Ovčáček: Zemana ruka nebolí

Domácí

Ovčáček rovněž připomněl, že uzdravení popřála Zemanovi po jeho úrazu řada politiků. Krom slovenské prezidentky Zuzany Čaputové obdržel přání brzkého uzdravení například od ruského prezidenta Vladimira Putina.

Přidali se i prezident Izraele Reuven Rivlin, spolkový prezident Frank-Walter Steinmeier, italský prezident Sergio Mattarella, slovinský prezident Borut Pahor, srbský prezident Aleksandar Vučić a egyptský prezident Abdal Fattáh Sísí.

Zeman v úterý večer spadl, zlomil si pravou paži a byl operován. Lékaři mu do ruky implantovali titanový hřeb.

Zeman má v paži titanový hřeb. Cítí se dobře a je plný humoru

Domácí

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám