Hlavní obsah

Zemanovci si v Praze zvolili lídry do voleb

– Praha • Aktualizováno

Pražská organizace Strany práv občanů expremiéra Miloše Zemana v sobotu na pražské konferenci zvolila lídrem pro květnové volby do Sněmovny Vladimír Höniga. Ve Středočeském kraji povede stranu bývalý poslanec ČSSD Jan Žižka. Straníci kandidátku sestavovali za zavřenými dveřmi.

Foto: Petr Horník, Právo

Vladimír Hönig s Milošem Zemanem

Článek

Hönig z Fakulty agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů i bývalý poslanec ČSSD Žižka byli před hlasováním favority. 

Delegátů nebo spíše členů pražské SPO byl na jednání plný sál. Konference se totiž mohli účastnit všichni členové, kteří za dobu zhruba měsíční existence strany stačili v Praze do ní vstoupit.

Jednalo se za zavřenými dveřmi, ačkoliv mluvčí přípravného výboru Eduard Zeman avizoval, že bude veřejné. Obrat nedokázal vysvětlit ani hlavní manažer SPO Miroslav Šlouf, který patří s exministrem průmyslu a obchodu Miroslavem Grégrem k otcům zakladatelům strany.

Předseda celostátního přípravného výboru SPO Miloš Zeman v projevu na pražské konferenci řekl, že je strana budována zespodu svými řadovými členy a že jim nikdo do jejich svobodného rozhodnutí nebude zasahovat.

Obě konference se konaly v Křižíkově pavilonu na pražském Výstavišti. O tom, že budou jednání uzavřená, rozhodly podle kuloárových informací přípravné výbory obou regionálních organizací. 

Zeman nebude chybět ani v dalších krajích

Pražským nominačním jednáním odstartovala série dalších krajských konferencí. Zeman, který už od loňského podzimu objíždí přednášková turné po různých místech republiky a získává stoupence, slíbil, že se jich všech zúčastní. Na závěr se pak bude konat 6. a 7. března ustavující sjezd. Očekává se, že jeho delegáti zvolí do čela SPO Miloše Zemana.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám