Hlavní obsah

Zeman vyznamená tenistu Štěpánka

Aktualizováno

Prezident Miloš Zeman 28. října vyznamená tenistu Radka Štěpánka. S odvoláním na hradního kancléře to v pondělí uvedla Česká televize. Štěpánek byl dlouholetým reprezentantem, dvakrát v českých barvách vyhrál Davisův pohár. Nedávno ukončil kariéru.

Foto: Carlos Barria , Reuters

Radek Štěpánek

Článek

„Radek respektuje dohodu s Kanceláří prezidenta republiky, že o tom nebude do 28. října hovořit,” uvedl na dotaz redakce Sport.cz mluvčí Radka Štepánka Karel Tejkal.

Štěpánek se tenisu věnoval profesionálně od roku 1996. Vyhrál pět turnajů ATP ve dvouhře a 18 ve čtyřhře. Davis Cup získal v letech 2012 a 2013. Velký bojovník a vyznavač stylu servis-volej získal předloni bronzovou medaili ve čtyřhře na olympiádě v Riu de Janeiro. Loni v listopadu ohlásil konec kariéry. Velkolepou rozlučku s ní uspořádal devětatřicetiletý sportovec minulý týden v Praze. Předtím byl krátce členem trenérského týmu Srba Novaka Djokoviče.

Mezi dalšími lidmi, kteří by měli letos na Hradě dostat vyznamenání, prezident už dříve mínil třeba bývalou šéfku Energetického regulačního úřadu (ERÚ) Alenu Vitáskovou, snowboardistku a lyžařku Ester Ledeckou, učitelku Darinu Nešporovou, která při nehodě zachránila život několika dětem, někdejšího československého premiéra Antonína Švehlu (1873-1933), velitele protinacistické odbojové organizace Obrana národa Josefa Bílého, novinářku Janu Lorencovou či finančníka Pavola Krúpu.

S posledním jménem měl problém premiér a a šéf hnutí ANO Andrej Babiš, který o tom chtěl s hlavou státu v pondělí mluvit. Jaký byl výsledek jednání, ani jedna strana neuvedla.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám