Hlavní obsah

Zeman vyjádřil nespokojenost s ukončením nouzového stavu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Prezident Miloš Zeman vyjádřil nespokojenost s neprodloužením nouzového stavu, protože tato situace ohrožuje zdraví a životy lidí. Jeho mluvčí Jiří Ovčáček to uvedl na Twitteru po pátečním jednání hlavy státu s premiérem Andrejem Babišem (ANO). Mluvili spolu o současné situaci kolem pandemie koronaviru. O neprodloužení nouzového stavu ve čtvrtek rozhodli poslanci, končí tak s nedělí 14. února.

Foto: Milan Malíček, Právo

Prezident Miloš Zeman na snímku z loňského března

Článek

Mluvili spolu o současné situaci kolem pandemie koronaviru. O neprodloužení nouzového stavu ve čtvrtek rozhodli poslanci.

"Prezident republiky Miloš Zeman vyjadřuje nespokojenost s neprodloužením nouzového stavu, protože tato situace ohrožuje zdraví a životy české populace," napsal mluvčí.

Babiš: Prezident navrhl setkání všech stran, ale na to už je pozdě

Domácí

Babiš novinářům po skončení schůzky se Zemanem řekl, že prezident nabídl zprostředkování schůzky politických stran kvůli nouzovému stavu. Podle premiéra ale už nemá vláda s opozicí o čem jednat.

Podle premiéra si vláda nemůže dovolit obejít Poslaneckou sněmovnu a znovu vyhlásit nový nouzový stav. Jediným řešením podle něj je, že by hejtmani o vyhlášení kabinet požádali. Vláda se šéfy krajů o dalším postupu při koronavirové pandemii jednala, pokračovat bude v sobotu večer. Rozhodnutí musí podle Babiše padnout nejpozději v neděli dopoledne.

Zeman dostal druhou dávku vakcíny

Domácí

Prezident dlouhodobě podporuje kroky vlády v boji s pandemií, a naopak kritizuje opozici, která podle něj není dostatečně konstruktivní. Vládě vyčetl pouze například chyby v komunikaci.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám