Hlavní obsah

Zeman určil termíny pro hlasování v karanténě

Novinky, jas

Prezident Miloš Zeman v úterý vyhlásil termíny pro zvláštní způsob hlasování v krajských a senátních volbách. Ve středu o tom informoval mluvčí Hradu Jiří Ovčáček.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Volby do Poslanecké sněmovny.

Článek

Možnost speciálního hlasování se bude týkat pouze lidí, kteří budou mít v době voleb nařízenou karanténu či izolaci hygienickou stanicí nebo lékařem.

Pro hlasování u volebního stanoviště, kterým se rozumí hlasování z vozu, určil prezident pro krajské volby a první kolo senátních voleb středu 30. září. Ve druhém kole senátních voleb bude možné hlasovat na stanovišti ve středu 7. října.

Lidé nacházející se v pobytovém zařízení, kde budou zřízeny zvláštní volební okrsky, budou moci v prvním kole senátních voleb a v krajských volbách hlasovat ve čtvrtek 1. října, ve druhém kole voleb pak ve čtvrtek 8. října.

Na podzim budou moci hlasovat i lidé v karanténě, Senát souhlasil

Domácí

Normu umožňující hlasovat i lidem v karanténě schválil Senát minulý týden. Jde o reakci na to, že zákon neumožňoval hlasovat lidem v karanténě. V souvislosti s epidemií covidu-19 se může karanténa týkat nemalého počtu osob.

Krajské volby proběhnou spolu s prvním kolem voleb do Senátu 2. a 3. října. Druhé kolo senátních voleb se případně uskuteční o týden později.

Zeman si zlomil pažní kost, je po operaci

Domácí

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám