Hlavní obsah

Kellner dostane od Zemana posmrtně Řád bílého lva

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Prezident Miloš Zeman udělí 28. října in memoriam Řád bílého lva zesnulému miliardáři a většinovému majiteli skupiny PPF Petru Kelnerovi. Řekl to v nedělním rozhovoru pro server Blesk.cz.

Foto: archiv PPF

Petr Kellner

Článek

„Znal jsem Petra Kellnera poměrně dobře. Tykali jsme si a považoval jsem ho nejen za nejúspěšnějšího českého podnikatele, ale i za člověka, který prospěl České republice,” řekl Zeman směrem k miliardáři, který koncem března zemřel při tragické nehodě vrtulníku na Aljašce.

„Hodlám udělit Petrovi Kellnerovi k 28. říjnu nejvyšší český řád, tedy Řád bílého lva, jako hvězdě podnikání” prohlásil prezident.

Kromě Kellnera tento řád obdrží, taktéž posmrtně, legenda české populární hudby Karel Gott či současný prezidentův poradce a bývalý ministr zdravotnictví Roman Prymula, jako „jako nejlepší epidemiolog, který potlačil vlnu epidemie”.

Zeman se zařadil mezi vozíčkáře

Domácí

Zeman na vozíku

Pokud to epidemická situace dovolí a ceremoniál předávání státních vyznamenání se letos 28. října na Pražském hradě uskuteční, Zeman jej hodlá absolvovat na vozíku. Prezident v neděli prohlásil, že kvůli zdravotním problémům se začal pohybovat pomocí vozíku.

„Bude-li výročí 28. října, přijedu do Vladislavského sálu na vozíku, a když ve svém začátku úvodního projevu zdravím ty různé potentáty, tak pozdravím i vozíčkáře, čímž se mezi ně oficiálně zařadím,” prohlásil prezident.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Prezident Miloš Zeman jmenoval 7. dubna 2021 na Pražském hradě nového ministra zdravotnictví Petra Arenbergera (vlevo).

Reklama

Související témata:

Související články

Zeman se zařadil mezi vozíčkáře

Prezident Miloš Zeman se rozhodl, že začne kvůli nemocným nohám používat invalidní vozík. Řekl to v nedělním rozhovoru pro server Blesk.cz.

Výběr článků

Načítám