Hlavní obsah

Zeman podepsal zákaz klecových chovů slepic i příspěvek 5000 korun pro důchodce

Novinky, jas

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Prezident Miloš Zeman podepsal šest zákonů. Jde mimo jiné o uzákonění mimořádného příspěvku pro důchodce ve výši 5000 korun nebo zákaz klecového chovu slepic od roku 2027. Informoval o tom ve čtvrtek mluvčí Hradu Jiří Ovčáček.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Prezident Miloš Zeman.

Článek

Vláda na příspěvek vyčlenila z rozpočtové rezervy 15 miliard korun. Částku by měli dostat lidé pobírající starobní, invalidní o pozůstalostní penzi. Celkem by měl příspěvek putovat k 2,89 milionu osob.

Nárok na něj budou mít ti, kteří v listopadu pobírali nějakou penzi a i nadále na ni budou mít nárok. O příspěvek nebude nutné žádat.

Důchodci dostanou v prosinci 5000 korun, odklepli poslanci

Domácí

Prezident podepsal rovněž novelu zákona o rozpočtových pravidlech, normu o odškodnění obětí násilí ze srpna 1969 i normu o opatřeních proti suchu plynoucí ze zákona o pozemkových úpravách.

Podpisu se dočkala i norma o zákazu klecových chovů nosnic od roku 2027, jež rovněž zakazuje drezúru zvířat v cirkusech a zvyšuje pokuty za týrání zvířat.

Poslední podepsanou normou je zákon umožňující zdarma veřejný přístup k technickým normám.

Zákaz klecových chovů bude od roku 2027, odklepli poslanci

Domácí

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám