Hlavní obsah

Zeman: Nečasovi bych pogratuloval, pokud bude Picek ministrem obrany

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava

Prezident Miloš Zeman na sjezdu sociálních demokratů prohlásil, že dosavadní náměstek ministra obrany Vlastimil Picek je podle něj dobrý výběr na šéfa resortu. Zeman to řekl novinářům poté, co v Ostravě oslovil delegáty 37. sjezdu ČSSD.

Foto: Milan Malíček, Právo

Náměstek ministra obrany Vlastimil Picek

Článek

Prezident Miloš Zeman by blahopřál premiéru Petru Nečasovi (ODS) k velmi dobrému výběru, pokud navrhne na post ministra obrany Vlastimila Picka.

„Předpokládám, ale to je samozřejmě věc pana premiéra Nečase, že pravděpodobně novým ministrem obrany bude navržen pan Picek. A v tomto případě budu zcela upřímně blahopřát panu premiéru Nečasovi k velmi dobrému výběru,“ řekl Zeman novinářům.

Významné ministerstvo nyní vede osobně Nečas, prodlužující se dobu bez řádného ministra už ale začali kritizovat nejen vojáci, ale také koaliční partneři Nečasovy ODS.

Premiér Nečas hledá nového ministra obrany od loňského prosince, kdy po pouhých osmi dnech v této funkci musela odejít vicepremiérka Karolína Peake (LIDEM). Premiérovu důvěru prý ztratila ve chvíli, kdy den po nástupu odvolala z funkce prvního náměstka Picka.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám