Hlavní obsah

Zeman má plány, až skončí na Hradě. Místo Vysočiny si pořídí bungalov u Prahy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Prezident Miloš Zeman se podle svých slov hodlá po skončení svého prezidentského mandátu přestěhovat do Mnichovic v okrese Praha-východ. V Mnichovicích si hodlá koupit bungalov. Zeman to uvedl na závěr návštěvy Olomouckého kraje.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Prezident Miloš Zeman při návštěvě Olomouckého kraje

Článek

„Za čtyři a půl roku budu odcházet. Nikoliv ze života, ale z politiky,” osvětlil prezident důvod nedávné návštěvy Mnichovic, na nějž byl tázán. „Předpokládám, že v tomto městečku si koupím bungalov,” dodal.

„Na vilu nemám, ale mám celoživotní úspory,” konstatoval prezident s tím, že ve skromném bungalovu hodlá mít houpací křeslo a jednu místnost s knihami.

„Budu si číst zajímavé knihy a nebudu muset odpovídat na pitomé otázky novinářů,” dodal prezident.

„O pozemku uvažuji, o bungalovu ještě ne,” uzavřel Zeman s tím, že ten lze postavit za rok.

Už si byl obhlédnout pozemky

Tři domy chce na pozemcích v Mnichovicích vybudovat soukromý investor. Zatím si podle vyjádření starostky Petry Peckové pro ČTK vyřizuje připojení na kanalizaci, vodovod a vybudování příjezdové komunikace.

Pecková potvrdila, že prezident Mnichovice nedávno navštívil. Podle místních si byl prohlédnout pozemky, na nichž se mají tři domy stavět.

Nyní má Zeman trvalé bydliště v pražských Stodůlkách a před návratem do politiky většinou pobýval na chalupě v Novém veselí na Vysočině.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám