Hlavní obsah

Zeman: Kdybych byl prezident, nebyla by ČSSD v tak ubohé pozici

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sobotní Právo přinese rozsáhlou zpověď expremiéra Miloše Zemana, který odpovídal na dotazy Alexandra Kramera. Zeman hovoří nejen o současné ČSSD, ale například i o své právě vydané knize.

Foto: Adéla Majerová

Poslední vystoupení Třineckého kulturního léta otevře maďarské uskupení Táncdoki

Článek

:. Pane inženýre, naposledy jsme spolu mluvili krátce před pádem Vladimíra Špidly. Myslíte si, že teď spolu mluvíme krátce před pádem dalšího vašeho nástupce?

To není moje záležitost, ale záležitost delegátů sjezdu sociální demokracie. A já, jak víte, jsem pozvání Stanislava Grosse k účasti na tomto sjezdu odmítl, protože zásadně odmítám pozvání lidí, jichž si nevážím. Navíc jsem již v souvislosti s pádem Vladimíra Špidly vyslovil názor, že nelze svalovat veškerou vinu pouze na něj, že v podstatě stejnou odpovědnost nesl i Stanislav Gross, a že by proto měli odejít oba.

Tento názor jsem nezměnil; nyní snad jen dodám, že pokud by Stanislav Gross měl padnout, rozhodně by neměl padnout proto, že si to přeje Miroslav Kalousek, ale proto, že by si to měla přát alespoň ta inteligentnější část sociální demokracie. A to jak v zájmu této strany samé, tak v zájmu České republiky.

Celý rozhovor přinese sobotní Právo.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám