Hlavní obsah

Zeman dostal na obědě s věrnými senátory myslivecký svetr, pojedli kachnu

Novinky, Jiří Ovčáček

Prezident Miloš Zeman ve čtvrtek poobědval s desítkou senátorů, kteří mu už loni v květnu podepsali nominaci do přímé volby hlavy státu. Během setkání obdržel Zeman myslivecký svetr na "toulky přírodou" a knihu o Senátu. K obědu se podávala kachní prsa se zelím a knedlíkem.

Foto: Stanislav Zbyněk, ČTK

Prezident Miloš Zeman (pátý zleva) se setkal v Senátu se skupinou senátorů, kteří ho podpořili při prezidentských volbách.

Článek

„Vedli jsme volnou debatu na různá témata, ať už to byla prezidentská kampaň, samotná přímá volba nebo budoucí vývoj v naší zemi,“ řekl Novinkám účastník oběda, senátor Jaroslav Palas. Jako předkrm se podle něj podával kozí sýr, hlavním chodem byla pečená kachní prsa s knedlíkem a zelím. Následoval přípitek koňakem.

Zeman podle Palase poděkoval signatářům své prezidentské nominace. „Ocenil odvahu lidí, kteří v době, kdy vůbec nebylo jisté, že bude zvolen, se takto postavili k nominaci,“ uvedl. Všichni přítomní senátoři věnovali prezidentovi knihu o horní komoře. Palas pak jako šéf Českomoravské myslivecké jednoty předal Zemanovi svetr.

„Od Českomoravské myslivecké jednoty obdržel svetr na toulky přírodou. Je to zelený pletený svetr se severskými vzory,“ prozradil Palas. S prezidentem se desítka senátorů také dohodla, že se budou dál do budoucna setkávat.

Během oběda se řešilo i jmenování nových ústavních soudců. Konkrétní jména ale nepadla. „V krátké době budou panem prezidentem navrženi čtyři ústavní soudci,“ uvedl Palas a doplnil, že v létě přijde Zeman s dalšími čtyřmi jmény.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám