Hlavní obsah

Zeman dal Valachové čas do 10. června, aby se mohla rozmyslet

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Prezident Miloš Zeman ve středu v Kuřimi uzavřel svou návštěvu Jihomoravského kraje. Na závěrečné tiskové konferenci prohlásil, že ministryni školství Kateřinu Valachovou (ČSSD) je připraven odvolat po svém návratu z Vietnamu a Kazachstánu.

Záznam z TK prezidenta Zemana k ukončení návštěvy Jihomoravského krajeVideo: ČTK

 
Článek

Zeman uvedl, že rozhodnutí podat demisi mohlo být učiněno „v náhlém hnutí mysli“. Valachovou je připraven odvolat po návratu z Vietnamu a Kazachstánu. „Do té doby má čas, aby se rozmyslela,“ dodal s tím, že pokud se tak nestane, jmenuje ministrem Stanislava Štecha.

Valachová se rozhodla rezignovat kvůli aféře se zneužíváním dotací na sport. [celá zpráva]

Ve středu uvedla, že by ráda prosadila kariérní řád učitelů, který Senát vrátil poslancům s pozměňovacími návrhy. [celá zpráva]

Mladí mají rádi rychlé vozy, řekl Zeman k nehodě Kruliše

Zatím poslední výjezd do regionů poznamenala nehoda policejního supersportu BMW i8, při níž se těžce zranil zástupce šéfa hradního protokolu Vladimír Kruliš. Kruliš má zlomené dva obratle a po nehodě skončil v nemocnici. Ve vážném stavu je hospitalizován i policista, který měl při řízení zkolabovat. [celá zpráva]

„Dovedu pochopit u mladých lidí lásku k rychlým sportovním automobilům,“ uvedl Zeman k nehodě. „Já ke sportovním autům žádnou lásku necítím,“ dodal. Nehoda se prý stala nešťastnou náhodou. „Každý z nás někdy zemře, Vladimír Kruliš naštěstí nezemřel,“ řekl prezident, který se prý o incidentu dozvěděl druhý den ráno.

Podle jihomoravského hejtmana Bohumila Šimka (ANO) byla nehoda špatně interpretována, jinak by podle něj nebyla hodná zřetele.

Reklama

Výběr článků

Načítám