Hlavní obsah

Zeman cestou k rybníku obvinil ČT ze lži, spletl si přitom televize

Novinky, jas

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Prezident Miloš Zeman, který momentálně tráví dovolenou v Novém Veselí na Vysočině, se ve čtvrtek pustil do České televize (ČT) a obvinil ji ze lži. ČT měla podle něj uveřejnit zprávu, že několik dnů nevytáhl paty z domu, což prezident interpretoval jako její tradiční lež. Česká televize to odmítla s tím, že takovouto reportáž neodvysílala.

Miloš Zeman: Česká televize lžeVideo: Prima FTV

 
Článek

Zeman, který se ve čtvrtek za doprovodu ochranky vydal na projížďku po rybníku ve svém nafukovacím člunu, popsal skupince čekajících novinářů, jak tráví dovolenou. Zaútočil přitom na Českou televizi, kterou obvinil ze lživého informování.

„Česká televize nedávno uveřejnila zprávu, že jsem čtyři dny nevylezl z baráku. Přitom v neděli jsem se setkal s 30 přáteli na rybníku Rendlíček a včera, tedy ve středu s dalšími 20 přáteli na srubu jednoho známého,“ konstatoval prezident.

„Je vidět, že Česká televize jako vždy lže,“ dodal závěrem.

ČT toto tvrzení hlavy státu odmítla. „Česká televize takovouto reportáž neodvysílala,“ ohradila se mluvčí Alžběta Plívová.

Televize nerovná se Česká televize

Reportáž věnovanou tomu, jak tráví dovolenou Zeman a jeho mluvčí Jiří Ovčáček, odvysílala koncem června televize Nova, která diváky informovala, že „Zeman ještě nevytáhl paty ze své tvrze na Vysočině“.

Na prezidentův omyl poukázal na Twitteru i moderátor ČT Václav Moravec s poukazem na to, že by prezident neměl veškeré televizní vysílání ztotožňovat s Českou televizí.

Foto: repro Lesy ČR

Podepsaná objednávka z 5. října

„Když prezident obviňuje ČT ze lži za reportáž, kterou odvysílá TV Nova, měl by vědět, že vše, co mu hraje v televizi, není ČT. Pochopí to?“ napsal.

Zeman se vůči ČT vymezuje dlouhodobě. Vyslovil se mimo jiné pro zrušení koncesionářských poplatků s tím, že lidé, jimž se vysílání veřejnoprávní stanice nezamlouvá, by mohli částku odpovídající výši poplatku věnovat na veřejně prospěšné účely.

Reklama

Výběr článků

Načítám