Hlavní obsah

Železný chtěl po radě uznat podíl v CET 21

Novinky, Jana Perglerová
PRAHA

Když bývalý šéf televize Nova Vladimír Železný obdržel soudní oznámení o zrušení exekuce na svůj majetek, napsal Radě pro rozhlasové a televizní vysílání dopis, že stále vlastní 60procentní podíl v licencované společnosti CET 21 a tudíž stále většinově ovládá Novu.

Foto: Petr Hejna
Článek

Podle středečního deníku MfD jednal poté Železný s novým generálním ředitelem Novy Petrem Dvořákem."Sedli jsme si s ním a celou věc vysvětlili s tím, že pan Železný nebude ve své aktivitě pokračovat," cituje deník Dvořáka, který celou věc považuje za uzavřenou.

Podle informací Práva si Železný uvědomil, že udělal chybu a uznal, že na svůj podíl skutečně nárok nemá. Snažil se pouze údajně vylepšit si pozici při jednání s Dvořákem o odstupném, které má podle uzavřených dohod dostávat ve splátkách.

Mluvčí vysílací rady Pavel Barák Právu řekl, že rada dopis o tom, že Železný stále vlastní 60procentní podíl v CET dostala, ale další "odvolací" dopis v tom smyslu, že Železný uznává, že nemá nárok na podíl v CET 21, zatím do středečního jednání rady nedostala.

Železný ve středu odpoledne Právu vzkázal přes svou senátní kancelář, že záležitost nafoukli novináři. "Většina z toho co bylo publikováno je nesmysl, víc k tomu nemám co dodat," zněla Železného slova.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám