Hlavní obsah

Zelení vyrazí do boje o voliče s hip-hopem

Právo, Pavel Karban

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

OSTRAVA

Hodně netradičně budou lákat voliče před krajskými volbami členové Strany zelených v Moravskoslezském kraji. Na každém mítinku vystoupí Žabí orchestr Strany zelených s vlastním songem Všichni chceme zdravé děti. V čele skupiny bude lídr kandidátky Ladislav Koval a spolu s ním bude hrát a zpívat dalších osm nejvýše postavených lidí z kandidátky.

Foto: Pavel Karban, Právo

Členové Strany zelených v Moravskoslezském kraji budou chtít získat voliče na svou stranu i hip-hopem.

Článek

„Song bude mít premiéru 16. září na Masarykově náměstí v Ostravě,“ prozradil v sobotu znovuzvolený předseda strany na severní Moravě Koval a dodal, že písnička bude ve stylu hip hopu.

„Chceme oslovit určitou skupinu v populaci, která je nám nejbližší. Jsou to lidé kteří mají moderní myšlení nebo jsou mladšího věku. A proč žába? Protože to je jeden z nejvzácnějších živočichů v ekosystému vůbec a navíc na mnoha úřadech sedí žáby na prameni,“ vysvětlil autor textu a první místopředseda strany v kraji Ladislav Vrchovský. Slíbil, že každý člen orchestru bude hrát i zpívat. Jméno autora hudby zelení neprozradili.

O předvolebním boji se zelení bavili na krajské konferenci, na které volili nové krajské vedení. Předsedou byl opětovně zvolen Ladislav Koval, prvním místopředsedou se stal Ladislav Vrchovský, druhým místopředsedou se stal Jiří Dlabaja.

Na celostátní sjezd vlakem

Účastníci konference se bavili i o celostátním sjezdu Strany zelených, který se uskuteční příští týden v Teplicích. „Jednalo se spíše ale o technické věci,“ poukázal Koval s tím, že na sjezd vyrazí 34 delegátů z Moravskoslezského kraje ekologickou dopravou. „Pojedeme hromadně vláčkem,“ prozradil.

To, že by krajská konference doporučila jednotlivým delegátům, koho mají za pár dní volit při hlasování o novém předsedovi strany, odmítl. „Každý bude hlasovat sám za sebe,“ dodal šéf zelených na severní Moravě. Netajil se ale tím, že on sám podporuje Danu Kuchtovou, stejně jako místopředseda Dlabaja, zatímco první místopředseda Vrchovský bude volit Martina Bursíka.

Všichni chceme zdravé děti(hiphopová písnička Strany zelených, text Ladislav Vrchovský)
Čistý vzduch a čistou vodu Pijme vodu z vodovodu Průmysl nám nesmí škoditZdravé děti chceme roditDobrou práci klidné stáříStařík v klubu klidně paří  Všichni chceme zdravé dětiBez rozdílu barvy pleti  Klid a zeleň léčí dušiTicho léčí srdce ušiZvířátka jsou kamarádiNečuráme na kapradíRostliny dávají kyslíkNáš je každý který myslí  Všichni chceme zdravé dětiBez rozdílu barvy pleti  Voda půda vzduch nás živíZa prachama nejsme divíDobrou práci zdravé jídloNekažme si dobré bydloPojďte šetřit energiíObaly ať samy hnijí Všichni chceme zdravé děti…

Reklama

Výběr článků

Načítám