Hlavní obsah

Závod o Hrad na Stream.cz pokračuje: Sobotka hrál v ODS oblíbený tenis

Stream.cz, Tomáš Vyhnálek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Seriál internetové televize Stream.cz, který ukazuje prezidentské kandidáty v netradičním světle, dnes pokračuje dílem s Přemyslem Sobotkou. Oficiální kandidát ODS svolil, že si před kamerami zahraje s moderátorem Pavlem Zunou tenis. A nutno předznamenat, že si nevedl špatně.

Foto: Petr Horník, Právo

Přemysl Sobotka při zahájení prezidentské kampaně ve své kanceláři.

Článek

Osmašedesátiletý pán, který by měl normálně nárok na důchod, se honí po tenisovém kurtu, skluzem vybírá kraťas Pavla Zuny a pak se raduje z vyhraného fiftýnu. To je ukázka z nového dílu pořadu Závod o Hrad, ve kterém se Stream.cz snaží ukázat prezidentské kandidáty ne ve strojeném rozhovoru v kravatě, ale při jejich oblíbené sportovní aktivitě. „Výběr sportu s panem Sobotkou byl zdaleka nejsnadnější ze všech kandidátů. I přes svůj věk je to kovaný sportovec, dal na výběr hned několik sportů, z nichž jsme zvolili tenis. I proto, že ho chodí hrát každý týden s přáteli,“ říká moderátor Pavel Zuna.

Protože pro potřeby reportáže bylo zbytečné, aby Sobotka se Zunou sehráli celý tenisový zápas (a také s ohledem na to, že bývalý předseda Senátu pokračoval dalším mačem s přáteli), vrcholem reportáže je tenisový tie-break – tedy zkrácená hra do sedmi bodů. Jak dopadla a jak se kandidát ODS prezentoval i v rozhovoru na vážnější témata, můžete vidět ZDE.

Závod o Hrad je produkčně nejnáročnější pořad Stream.cz v tomto roce. Redakce oslovila všechny prezidentské kandidáty s jedinou podmínkou, aby si vybrali libovolnou sportovní aktivitu, kterou by předvedli před kamerou. Ve hře byly i šipky, šachy či bowling. Zatímco někteří žádnou takovou aktivitu nenašli nebo ji nechtěli najít (např. Táňa Fischerová či Ladislav Jakl), všichni vážní kandidáti – tedy ti, kteří mají reálnou šanci na Pražském hradě usednout, s natáčením souhlasili.

Předchozí díl, ve kterém Jiří Dienstbier hraje s Pavlem Zunou fotbal, můžete vidět ZDE.

Trailer na celý projekt ZDE.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám