Hlavní obsah

Závěr října bude teplý, ale deštivý

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Počasí, které meteorologové předpovídají na poslední říjnovou dekádu, bude zpočátku ve znamení odpoledních teplot sahajících až hranici 20 stupňů Celsia. Oblačnosti bude jen málo. Ve středu se mírně ochladí, mraků přibude a mohou se objevit srážky, na horách zpočátku i sněhové. Závěr měsíce bude provázet polojasná obloha s občasnými srážkami a teplotami kolem 15 stupňů Celsia.

Foto: Tomáš Reiner, Novinky

Odpolední teploty budou po celé údobí kolem příjemných 15 stupňů.

Článek

Nejteplejším dnem začínajícího týdne by podle předpovědi Meteopressu mělo být úterý, kdy se odpoledne teploty vyšplhají až ke 20 stupňům. Ve středu se obloha zatáhne, občas sprchne a teploty budou zhruba o dva stupně nižší.

Rána budou zejména na začátku týdne chladná, s teplotami mezi 8 a 4 stupni. Meteorologové upozorňují, že značné rozdíly mezi ranními a odpoledními teplotami mohou citlivějším jedincům způsobovat obtíže.

Ve čtvrtek dojde k dalšímu mírnému ochlazení. I po následující dny tak bude převážně oblačno až zataženo se srážkami, na horách zpočátku i sněhovými. Denní teploty se budou pohybovat mezi 8 až 14 stupni, noční od osmi do tří stupňů.

Prognóza pro další týden hovoří o polojasné obloze s občasnými místními přeháňkami. Postupně bude docházet k přibývání oblačnosti až na zataženo s deštěm. Denní teploty by se měly pohybovat mezi 13 až 19 stupni, noční opět od osmi do tří stupňů Celsia.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám