Hlavní obsah

Zataženo s mrholením vystřídá příští týden sněžení a mráz

Novinky, jas

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V nejbližších dnech čeká Českou republiku typické listopadové počasí s množstvím oblačnosti, občasnými přeháňkami, které mohou být v horských oblastech sněhové. V průběhu příštího týdne by mělo dojít k poměrně razantnímu ochlazení. Novinkám to sdělila Dagmar Honsová ze společnosti Meteopress.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Počasí ve čtvrtek i v pátek bude podle Honsové velmi podobné. "Bude převážně oblačno až zataženo, ojediněle se slabým deštěm nebo mrholením," dodala.

Zatímco ve čtvrtek se odpolední maxima dostanou na sedm až 11 stupňů, v pátek budou nižší a to v intervalu šesti až 10. Páteční ráno bude chladnější na západě území, kde se budou teploty pohybovat kolem nuly, na zbytku území mezi šesti a dvěma stupni. Na horách se objeví sněhové přeháňky.

V sobotu se můžeme těšit na méně oblačnosti. Bude převážně polojasno až oblačno, ojediněle se vyskytnou přeháňky, na horách budou opět sněhové. Počítat musíme i s mlhami. Ráno se rtuť teploměru dostane na dva až minus dva stupně, odpoledne na čtyři až osm stupňů.

Neděle bude opět zatažená s mlhami a občasným deštěm. V horských oblastech se opět bude jednat o srážky sněhové. Teploty po ránu budou kolísat mezi čtyřmi stupni a nulou, přes den mezi čtyřmi a osmi stupni Celsia.

Příští týden se výrazně ochladí

Se začátkem příštího týdne musíme počítat s chladným prouděním od severu, které přinese sněžení i do středních poloh. Zhruba ve středu se výrazně ochladí, sněžení by se mělo přesunout i do nížin a v noci budou teploty klesat k minus čtyřem až minus osmi stupňům. Denní maxima budou kolísat pouze mezi minus čtyřmi a nulou.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám