Hlavní obsah

Zatáhne se a ochladí. A přijde invaze vos

Novinky, ras

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Nad střední Evropou se bude po celý následující týden udržovat oblast nižšího tlaku vzduchu. Od severu přes území České republiky přejde okluzní fronta a za ní k nám pronikne chladnější vzduch doprovázený deštěm. Lepší počasí nás čeká až o víkendu, kdy by měly srážky ustávat a teploty lehce překročí dvacítku.

Foto: Milan Malíček, Právo

Článek

Pranostiku na 26. května „Když na svatého Urbana prší, bude hodně myší” podpořila i mírná zima. Ve velké míře nás budou obtěžovat i vosy, klíšťata a další havěť, která letos nevymrzla, řekla v pondělí Novinkám Dagmar Honsová ze společnosti Meteopress.

Až v úterý ovšem nebe naplno zahalí mraky a na celém území Česka se objeví přeháňky. Meteorologové varují před silnými bouřkami, které mohou provázet kroupy a silný vítr. Zejména na východě by se mohly bouřky objevit i ve středu. [celá zpráva]

Ráno se vyskytnou ojediněle mlhy. Nejnižší noční teploty klesnou na 16 až 12 °C, denní maxima pak stoupnou ještě poměrně vysoko na 21 až 25 °C.

Ve středu se ráz počasí nezmění, ovšem postupně se začne ochlazovat. Bude oblačno až zataženo a na většině území bude pršet. Ráno může hlavně řidiče potrápit mlha. Nejnižší noční teploty se budou pohybovat mezi 15 až 11 °C, nejvyšší denní mezi 17 až 21 °C.

Ve čtvrtek to bude obdobné. Zatažené oblohy a deště se nezbavíme. Během dne ale začnou od severu srážky ustávat a ubude i oblačnosti. Nejnižší noční teploty 12 až 8 °C. Nejvyšší pak zase o trochu klesnou na 15 až 19 °C.

Na víkend se začne projasňovat

V pátek se začne nebe pozvolna protrhávat a přeháňky se objeví jen ojediněle. Mělo by být polojasno až oblačno. Zase se ale ještě o trochu ochladí. Nejnižší noční teploty spadnou na 9 až 5 °C. Nejvyšší denní nepřekonají 14 až 18 °C.

Od soboty do pondělí bude většinou polojasno, přeháňky se objeví jen výjimečně. A hlavně se začne postupně oteplovat. Noční minima klesnou k 11 až 6 °C, ale denní maxima se přiblíží 21 °C.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám