Hlavní obsah

Hlubuček už není ani starostou Lysolají, odvolali ho jednomyslně

Praha
Aktualizováno

Zastupitelé pražských Lysolají v pondělí odvolali z funkce starosty městské části obviněného Petra Hlubučka (STAN). Pro odvolání bylo všech sedm přítomných zastupitelů městské části.

Policie odváží Hlubučka od souduVideo: Pavel Jaňurek, Novinky

 
Článek

„Vzhledem k současné situaci není pan Hlubuček schopen vykonávat funkci starosty,“ citovala usnesení místostarostka Lysolají Dana Malečková, která nyní v čele městské části Hlubučka vystřídala.

Hlasování zastupitelů bylo jednoznačné, pro bylo všech sedm přítomných zastupitelů. V zastupitelstvu je devět zastupitelů včetně starosty a dvou místostarostů. Všichni jsou za STAN.

Jednání se v pondělí nezúčastnil jak Hlubuček, který je nyní ve vazbě, tak jeho partner Jiří Karvánek.

Foto: Klára Beranová, Novinky

Zastupitelé pražských Lysolají jednomyslně odvolali Petra Hlubučka z postu starosty.

Nemáme žádné oficiální informace 

„Z médií víme, že není schopen vykonávat svoji funkci,“ řekla novinářům po jednání Malečková, zvolená na zastupitelstvo na kandidátce STAN.

Na dotaz Novinek také uvedla, že odvolání nesouvisí s nynějšími událostmi. „O kauze nemáme žádné oficiální informace,“ zdůraznila.

A nechtěla komentovat ani své vztahy s odvolaným starostou Hlubučkem. „O osobní zkušenosti s panem Hlubučkem se nebudu vyjadřovat,“ dodala.

Kauza kolem Hlubučka: Upláceli člena dozorčí rady, odnesl peníze policii

Krimi

Hlubuček nyní figuruje mezi obviněnými v souvislosti s hospodařením pražského dopravního podniku (DPP).

Ve čtvrtek rezignoval na funkci náměstka pražského primátora, člena rady hlavního města a člena dozorčí rady Pražských služeb.

S kauzou je spojen také podnikatel Michal Redl, který byl podle dřívějšího potvrzení lékařů natolik duševně nemocen, že nebyl schopen vnímat trestní řízení.

Proto bylo zastaveno jeho stíhání v kauze tunelování České spořitelny přes úvěr poskytnutý firmě Technology Leasing, kterého se podle policie měl dopustit v roce 2002 s Radovanem Krejčířem, s nímž měl blízké vztahy.

Foto: Pavel Jaňurek, Novinky

Policie odváží Petra Hlubučka od soudu.

Reklama

Výběr článků

Načítám