Hlavní obsah

Západní Evropu čeká prudké ochlazení až o 15 stupňů, Česku se vyhne

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Silné bouřky, přívalové deště, silný vítr a prudký propad teplot očekávají meteorologové v nadcházejícím týdnu v západní Evropě. Počasí tam bude ovlivňovat vlnící se studená fronta, teploty klesnou o deset až 15 stupňů, uvedla Dagmar Honsová ze společnosti Meteopress.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Propad teplot zažívají už ve Francii a Velké Británii. V Paříži teplota dosahovala pouhých 13 stupňů, v Londýně je to 8 stupňů. V pondělí se ještě více ochladí. Modely počítají s teplotou pouhých 6 stupňů v metropoli Velké Británie, lépe na tom nebude ani hlavní město Francie.

Slunečný víkend ještě zažilo Německo, tam se ale postupně nasouvá studená fronta od západu. Německá meteorologická služba vydala varování před silným větrem, silnými bouřkami a přívalovými dešti, které mohou očekávat lidé především na západě, středu a východě Německa. Teploty klesnou zhruba o deset stupňů.

V Česku se sice podle Honsové ochladí, ovšem změna počasí bude spíše lokálního charakteru.

„Studená fronta se bude nad Evropou vlnit a Česku se spíše vyhne. Počasí sice ovlivní, rozhodně to ale nebude tak významné jako v Německu či Francii,“ řekla Honsová.

Bouřky se sice objeví, ale budou lokálního charakteru a nebude je doprovázet přívalový déšť. Na místech, kde bude bouřit naprší do 10 milimetrů srážek,“ řekla Honsová. Srážky rozhodně nebudou plošné, ale jen lokální. Sucho bude podle meteoroložky přetrvávat.

Reklama

Výběr článků

Načítám