Hlavní obsah

Zahradnická Flora v Olomouci byla bohatší o umění sklářů

Právo, Jiří Růžička

Češtinou, slovenštinou, polštinou i dalšími jazyky znělo do nedělního podvečera výstaviště v Olomouci, kde si na jarní etapě zahradnického veletrhu Flora dali sraz vystavovatelé a zájemci o jejich produkci.

Foto: Jiří Růžička, Právo

Jarní etapa zahradnického veletrhu Flora Olomouc přilákala tisíce návštěvníků.

Článek

„Ústředním motivem čtyřdenního veletrhu Flora byl strom jako symbol života a plynutí času. Hlavní květinová expozice pavilonu A nazvaná Strom života zavedla návštěvníky do říše snů a fantazie, ve které se prolínala krása květin se sklářským uměním,” popsala ústřední expozici její garantka Marie Doleželová.

Foto: Jiří Růžička, Právo

Nechybí výzdoby různých druhů.

„Třpyt a lesk dodalo celé expozici sklo z firmy Preciosa, skláren Kavalier glass a z Centra sklářského umění, Huti František. To vše podle návrhu přední české floristky, místopředsedkyně Svazu květinářů a floristů ČR Kláry Franc Vavříkové,“ dodala Doleželová.

Barevnější jaro

Lidé hned od prvních hodin po otevření areálu výstaviště vystávali ve frontách u vstupů. Tvrdili, že nelitovali. „Zdá se, že výstaviště udělalo zase krůček dopředu, tentokrát se mi líbilo víc, než v minulých ročnících. Jako by to jaro bylo čerstvější, bohatší, barevnější a smysluplnější. Alespoň mám z této expozice takový dojem,“ svěřila se návštěvnice z nedalekého Prostějova.

Foto: Jiří Růžička, Právo

Výstava skončila v neděli odpoledne.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám