Hlavní obsah

Žádnou krev za ropu, skandovali v Praze anarchisté

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Za skandování hesel "Žádnou krev za ropu", "Válka proti lidem - lidé proti válce" či "Bushi, Bushi, smrt ti sluší" prošel v sobotu odpoledne pokojný průvod anarchistů a jejich sympatizantů Prahou na protest proti chystanému úderu na Irák. Demonstrace asi 300 lidí skončila v 17 hodin před budovou americké ambasády na Malé Straně.

Foto: Muzeum Komenského v Přerově

Pozvánka na výstavu.

Článek

Řečníci ve svých projevech ostře kritizovali přípravy na vojenskou akci USA a jejich spojenců. Podle anarchistů se tím zakrývá pravá podstata konfliktu, v němž jde Západu o moc a zisky z iráckých ropných nalezišť.

Zdůraznili, že se dnešní akcí ale rozhodně nestaví na stranu iráckého diktátora Saddáma Husajna či islámských teroristů. "Anarchisté ani odpůrci války nikdy nepodporovali Usámu bin Ládina a islamisty," prohlásila jedna z mluvčích anarchistického hnutí na Václavském náměstí.

Akce ČSAF

Akci svolala Československá anarchistická federace. Její předák Ondřej Slačálek nechtěl se zástupci médií hovořit a odkázal je na projevy řečníků a informace v letácích. "Je to válka o ropu, která dochází a které je Irák druhou největší zásobárnou na světě," stojí mimo jiné v letáku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám