Hlavní obsah

Záchvěv letního počasí přijde až příští týden

Novinky, jas

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V následujících dnech se dočkáme proměnlivého počasí, které doprovodí občasné srážky. Teploty se budou pohybovat nejčastěji do 20 stupňů Celsia. Krátké oteplení přijde v polovině příštího týdne, kdy se odpolední maxima dostanou na letní hodnoty, řekla Novinkám Dagmar Honsová ze společnosti Meteopress.

Foto: Profimedia.cz

Článek

V pátek bude převládat zpočátku dne oblačno, v jižní polovině území s přeháňkami. Postupně se oblačnost protrhá na polojasno s odpoledními teplotami v rozmezí 16 až 20 stupňů Celsia.

Nejméně oblačnosti a srážek by mělo být v sobotu, kdy se nad naše území rozšíří výběžek vyššího tlaku vzduchu. „Převládat bude polojasno s odpoledními teplotami v rozmezí 17 a 21 stupňů. Ráno budou teploty klesat na osm až čtyři stupně a objevovat se mohou i přízemní mrazíky,” doplnila Honsová.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

V neděli bude přes naše území přecházet studená fronta. Nejčastěji bude oblačno až zataženo, pouze přechodně i polojasno. Musíme však počítat s přeháňkami či deštěm a odpoledními maximy v intervalu 12 až 16 stupňů. Pocitovou teplotu bude dále snižovat čerstvý vítr o rychlosti kolem 54 kilometrů v hodině. Ráno budou teploty klesat k deseti až šesti stupňům.

Studená fronta bude doznívat ještě v pondělí. Nejčastěji bude oblačno, zejména na východě republiky s občasným deštěm a odpoledními maximy mezi 16 a 20 stupni.

V úterý a ve středu by se mělo nakrátko vrátit letní počasí. Po oba dny budou teploty šplhat až k 26 stupňům. Teplé počasí však dlouho nevydrží a v dalších dnech se znovu ochladí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám