Hlavní obsah

Zachoval jsem se neskonale pitomě, uvedl Janoušek k nehodě

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Podnikatel a lobbista Roman Janoušek, který před časem v opilosti autem srazil ženu a následně se snažil ujet, se vyjádřil k okolnostem, jež incidentu předcházely. Janoušek v rozhovoru pro časopis Týden připustil, že jednal zkratovitě a zachoval se neskonale pitomě.

Foto: ČTK

Roman Janoušek

Článek

Nehodě předcházelo zveřejnění odposlechů hovorů, které v minulosti Janoušek vedl s tehdejším pražským primátorem a nynějším poslancem Pavlem Bémem. Ty naznačovaly Janouškův možný vliv na rozhodování pražského magistrátu, o němž se dlouhou dobu spekulovalo.

Ačkoliv Janoušek uvedl, že o detailech nehody nemůže s ohledem na policejní vyšetřování hovořit, přiznal, že jednal zkratkovitě. Byl také poslední rok pod velkým tlakem. [celá zpráva]

"Představte si, že máte neustále v patách záhadná auta, před dům vám nějaká satirická cestovní kancelář vozí autobusy plné lidí, kteří si vás fotí jako na safari, média na vás pořádají hony, přečtete si, že jste satan, protože jste se se svým kamarádem bavil do telefonu. Přiznávám, že toho na mě už bylo moc. A proto jsem se zachoval neskonale pitomě," uvedl Janoušek v rozhovoru.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Nová luxusní vila Romana Janouška vzbudila u klientů cestovní kanceláře Corrupt tour skutečný obdiv.

Podnikatel se pozastavil i nad důvody toho, proč byly odposlechy zveřejněny a kdo z toho může mít prospěch. Podle jeho názoru došlo k likvidaci principů slušného chování, které vždy ctil a dodržoval. Pozastavil se nad tím, že je možné obchodovat s odposlechy a využít je k ničení lidí.

"Kladu si jen otázku, kdo a proč takový záměr měl," konstatoval v Týdnu Janoušek.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám